Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Savanyú káposztával töltött halfilé

Savanyú káposztával töltött halfilé [1]

 

Hozzávalók:

4 szelet filézett ponty (egyenként kb. 15-20 dkg),40 dkg savanyú káposzta,1 nagy vöröshagyma,5 dkg vaj,8 vékony szelet húsos szalonna (bacon), só, őrölt bors,a mártáshoz: 2 dl tejszín,1,5 dl sör,3 tojássárgája,1 kiskanál só,1 kiskanál citromlé.

Elkészítés: A káposztát, ha túl savanyú, kimossuk, majd durvára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a káposztát, és közepes lángon, lefödve 20 percig pároljuk. Esetleg 1 evőkanál cukorral is ízesítjük. A pontyfilék bőrét lefejtjük, és a nagyobb szálkákat kiszedjük belőlük. Utána a szeleteket megsózzuk, megborsozzuk. A párolt káposztát ráhalmozzuk, föltekerjük, majd mindegyiket 2-2 szelet baconnal körbetekerjük, és fogvájóval rögzítjük. Kisebb tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 20 percig sütjük. Közben a tejszínt a sörrel és a tojássárgájával összekeverjük, megsózzuk, citromlével ízesítjük. Vízgőzön kevergetve addig főzzük, míg mártásszerűen be nem sűrűsödik. Tálaláskor a töltött pontyot kissé ferdén félbevágjuk, és a mártással leöntjük. Köretnek főtt burgonya illik hozzá.

Savanyított káposztával készült halételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/savany-k-poszt-val-t-lt-tt-halfil-0

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/savany-k-poszt-val-t-lt-tt-halfil-0
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-hal-telek