Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztaléleves

Káposztaléleves [1]

 

Hozzávalók:

1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5 kg fehérkaraj, 0,5 kg kolbászhús, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evőkanál liszt, ¼ liter tejföl, 2 dl olaj, a disznó agyveleje.

Elkészítés: A sárgarépát és a fehérrépát apró kockákra vágjuk, és amikor félig megpuhult hozzáadjuk a félig megpuhult húst és a tormát, együtt párolják néhány percig, majd annyi vizet öntenek rá, amennyi ellepi. Mielőtt megfőne teljesen (kb. felfőtt) felöntik káposztalével. A fűszerezett kolbászhúsból gombócokat készítünk, amikor felfőtt a leves, az aggyal együtt beletesszük, kevés borsot és sót adunk hozzá. A tejfölt liszttel elkavarjuk, és a tűzről levett levesbe öntjük. Ezután forrón tálalható.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-posztal-leves

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-posztal-leves
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek