Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztás halleves

Káposztás halleves [1]

 

Hozzávalók:

30 dkg szálas savanyú káposzta, 10 dkg húsos szalonna, 3 babérlevél, erős paprika – ízlés szerint, 1 kicsi sárgarépa, 1 kis póréhagyma (kb. 10 cm), 1 mokkáskanál tárkony, 1 dl tejföl,2 dkg liszt, 50 dkg pontyszelet,

 

Előkészítés:

A káposztát tetszőlegesen kimossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáöntünk 1,5 l vizet. Beletesszük a babérlevelet, sót és az erős paprikát, és 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a pórét, vékony darabokra vágjuk, a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyt. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Beletesszük a halszeleteket is, és – kíméletesen – még 10 percig főzzük. Tálalásnál tetejére tehetünk még tejfölt.

Savanyított káposztával készült halételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-halleves

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-halleves
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-hal-telek