Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Veszprémi rucás káposzta

Veszprémi rucás káposzta [1]

 

Hozzávalók:

 1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.
 
  Elkészítés: A kacsát feldarabolom, hozzá adjuk a sót, majd a zsíron rövid idő alatt, magas hőfokon átsütöm, kiveszem és félreteszem. A zsírban átsütöm a cikkekre vágott hagymát, megszórom az apróra vágott kapor felével, hozzáadom a megmosott savanyú káposztát és 1-2 percig párolom. Visszateszem a kacsát, a szalonnaszeleteket, a karikára vágott kolbászt és mintegy 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára párolom. A kacsát tálaló edényre teszem és köré rakom a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.,

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/veszpr-mi-ruc-s-k-poszta

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/veszpr-mi-ruc-s-k-poszta
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek