Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztás pacal

Káposztás pacal [1]

 

Hozzávalók:

 60 dkg tisztított pacal, 20 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 1 nagy fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 cseresznyepaprika, 1 ek pirospaprika, 2 dl vörösbor, só.
 
  Elkészítés: A pacalt felcsíkozzuk. Az pici kockaformára vágott szalonnát kisütjük, üvegesre pároljuk rajta a vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük egy csésze vízzel. Beletesszük a pacalcsíkokat és az összetört fokhagymát és a cseresznyepaprikát. Időnként pótoljuk az elpárolgott levét. Mikor puha lesz, hozzátesszük a savanyú káposztát, illetve a 3-4 centis darabokra vágott kolbászt. Hozzáöntjük a vörösbort és puhára pároljuk, ha szükséges utána hozzá adjuk a sót. Főtt burgonyával, vagy puha kenyérrel tálaljuk.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-pacal

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-pacal
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek