Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Disznótoros töltött káposzta (magyarországi sváb recept)

Disznótoros töltött káposzta (magyarországi sváb recept) [1]

 

  Hozzávalók:

 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 2 hagyma, 18 - 20 savanyított káposztalevél, 2 babérlevél, 15 - 20 szem egész bors, 1 + 1 ek zsír, 1 ek liszt, 2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl.
 
  Elkészítés: A savanyú káposztát kimossuk és egy nagy fazékba tesszük. A rizst puhára főzzük és lecsepegtetjük (használhatunk gyors rizst is). A hagymát finomra aprítjuk és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinszteljük. Összekeverjük a húsmasszát, a rizst, a párolt hagymát és gombócokat formálunk. A gombócokat betesszük a káposzta közé és felöntjük mintegy 6 deci vízzel. Teszünk bele babérlevelet, borsot és fedő alatt, kicsi lángon mintegy 2 órán keresztül főzzük. A végén kiszedjük a gombócokat és berántjuk a zsírból, lisztből és finomra vágott fokhagymából készült rántással. Visszatesszük a gombócokat és még egyszer összeforraljuk. Tejföllel tálaljuk.
 

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/diszn-toros-t-lt-tt-k-poszta-magyarorsz-gi-sv-b-recept

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/diszn-toros-t-lt-tt-k-poszta-magyarorsz-gi-sv-b-recept
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek