Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Savanyú káposztás kenyér

Savanyú káposztás kenyér [1]

 

Hozzávalók:
Kenyérhez:375 g kenyérliszt,1/2 zacskó szárított élesztő,1 teáskanál só,2 teáskanál köménymag,2 evőkanál vaj,2,5 dl langyos víz

Töltelékhez:500 g savanyú káposzta (kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú, akkor mossuk át),1 fej vöröshagyma,2 babérlevél,4 pár virsli

Elkészítése: A káposztát 0,5 evőkanál vajon megdinszteljük. Apró darabokra tördeljük a babérleveleket, meghámozzuk a vöröshagymát és a káposztához adjuk. További 15 percig dinszteljük, majd kivesszük belőle a vöröshagymát és hagyjuk kihűlni. A kenyérhez a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a köménymagot, a langyos vizet és a vajat. Kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb 36*36 cm-es négyzetté nyújtjuk. A káposzta felét a tésztára halmozzuk, rárakjuk a virsliket és befedjük a maradék káposztával. A tészta széleit felhajtjuk a káposzta felett, megkenjük vízzel és jól összenyomkodjuk. A tésztát kivajazott sütőlapra helyezzük és előmelegített 200-230°C-os (gázsütőn 6-8 fokozat) sütőben 50 perc alatt arany barnára sütjük.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/savany-k-poszt-s-keny-r

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/savany-k-poszt-s-keny-r
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek