Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Burgonyás káposztatekercs

Burgonyás káposztatekercs [1]

 

Hozzávalók:
 

8 db nagy savanyúkáposzta-levél,2 közepes nagyságú, héjában főtt burgonya,2 gerezd fokhagyma,1 púpozott mokkáskanál só,2 evőkanál tejföl,5 dkg vaj (vagy margarin),1 savanykás, aromás alma,1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés: A megfőtt, még meleg burgonyát hámozás után lereszelem, az almát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak lereszelem. A vajat a tejföllel habosra keverem, beleteszem a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd hozzákeverem a reszelt burgonyát és az almát. A kierezett savanyúkáposzta-leveleket egyenként kiterítem, és mindegyiket bekenem a burgonyás krémmel. Ezután szorosan felcsavarom, mint a rétest szokás. Egyenként Folpack fóliába vagy alufóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben jól kifagyasztom. Tálalás előtt ujjnyi vastag karikákra vágom és megmosott, leszárított salátalevelekre helyezem.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/burgony-s-k-posztatekercs

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/burgony-s-k-posztatekercs
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek