Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Szójás székelykáposzta

Szójás székelykáposzta [1]

 

Elkészítés: 10 dg szójakockából készítsünk szójapörköltet, de ne engedjük fel vízzel. 80 dg savanyú káposztát öblítsünk át a Gombás töltött káposztánál leírt módon, és egy zománcozott edénybe rakva öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főzzük kb. másfél órán keresztül. Ha már puha, tegyük hozzá a víz nélküli szójapörköltet, és fedő nélkül főzzük még kb. 5 percig, hogy a káposzta besűrűsödjön. Ezután keverjünk bele 1 dl tejfölt, és forraljuk fel.
Hűtőszekrényben tároljuk. Amennyiben több napra készítünk székelykáposztát, akkor a tejfölt ne főzzük bele, hanem utólag tegyük rá. Ha a puhára főzött káposztába nem szójapörköltet, hanem gombapörköltet keverünk, akkor Gombás káposztaragut kapunk. A gombapörköltet a Tejfölös gombapaprikásnál leírt módon készítsük, azzal a különbséggel, hogy a gombát csak liszttel sűrítsük, tejfölt és vizet ne adjunk hozzá. A különleges ízek kedvelői keverhetnek a káposztaraguba kevés apróra vágott kaprot is.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/sz-j-s-sz-kelyk-poszta

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/sz-j-s-sz-kelyk-poszta
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek