Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztában sült csirke szárny

Káposztában sült csirke szárny [1]

 

Hozzávalók:
 

8 csirke szárny,75 dkg savanyú káposzta,2 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl,1 nagy fej vöröshagyma,1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika,1 mokkáskanál törött fekete bors,3 evőkanál liszt,10 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só.

Elkészítés: A csirke szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. (A szárnyak végeit levesbe tesszük.) A csirkedarabokat megsózzuk, és lisztbe mártjuk. A savanyú káposztát (ha szükséges) átmossuk, lecsöpögtetjük. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Egy kisebb tepsit egy evőkanál zsírral kikenünk, és a káposzta felét elterítjük benne. Erre sorban rárakjuk a lisztezett csirkedarabokat. Betakarjuk a megmaradt káposztával. A megtisztított hagymát megfonnyasztjuk a szalonnazsíron, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a tejfölt és a megmaradt lisztet. A hagymás tejföllel meglocsoljuk a káposzta tetejét, és alufóliával szorosan befedve, az előmelegített forró sütőbe toljuk a tepsit. Negyvenpercnyi párolás után levesszük a tetejét, és pirosra pirítjuk.

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-ban-s-lt-csirke-sz-rny

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-ban-s-lt-csirke-sz-rny
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek