Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztás kacsa

Káposztás kacsa [1]

 

Hozzávalók:
 

1 pecsenyekacsa,75 dkg savanyú aprókáposzta,2 dl tejföl,4 gerezd fokhagyma,1 teáskanál csombor,1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor,1 teáskanál majoránna.

Elkészítés: A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom, a vájatokat sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa hasüregébe is szórok sót, majoránnát, és beleteszem a tisztított vöröshagymát. Tepsibe rakom a szárnyast, aláöntök egy pohár vizet, és lefedve, forró sütőben puhára párolom. Ezután a levét leöntöm, és immár fedetlenül minden oldalát pirosra sütöm. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom. Közben a savanyú káposztát (ha szükséges) átmosom és lecsöpögtetem, majd egy evőkanál kacsazsíron lepirítom. Rászórom a csombort, ízesítem sóval, borssal, kis cukorral, és fedő alatt puhára párolom. Tűzálló tálra teszem a kacsadarabokat, köré rakom a párolt savanyú káposztát, és az egészet lelocsolom megsózott, megborsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a forró sütőbe, hogy a tejföllel kissé átsüljön.

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-kacsa-0

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/k-poszt-s-kacsa-0
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek