Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Kolozsvári rakott kacsa

Kolozsvári rakott kacsa [1]

 

Hozzávalók:

 1 kacsa, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg savanyú káposzta, só.

Elkészítése: A kacsát kívül-belül besózzuk, és egy kevés vízzel, a fokhagymával félpuhára pároljuk. Hosszúkás tűzálló tálat kibélelünk vékony szalonna szeletekkel, beleterítjük a jól kinyomkodott káposztát, erre helyezzük a kacsát, majd azt is beterítjük szalonna szeletekkel. A kacsa főző levét egy kis liszttel besűrítjük, és megöntözzük vele a rakott kacsát. A sütőben lefedve megpároljuk, utána fedő nélkül szép pirosra sütjük.

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/kolozsv-ri-rakott-kacsa

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/kolozsv-ri-rakott-kacsa
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek