Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (https://marksavanyusag.hu)

Címlap > Erdélyi káposztás töltött hús

Erdélyi káposztás töltött hús [1]

Hozzávalók:

 60-70 dkg dagadó, 20 dkg savanyú káposzta, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor), 1 tojás, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, késhegynyi csombor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

A húst töltésre előkészítjük (lásd az előző receptnél). A töltelékhez a füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk és kiolvasztjuk. Ha a zsír teljesen kisült belőle, rádobjuk az előzőleg átmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott savanyú káposztát. (Csak akkor mossuk át a káposztát, ha nagyon savanyú.) Fedő alatt puhára pároljuk, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a habosra felvert tojást, az apróra metélt kaprot, a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy a töltelék ne legyen nagyon lágy. Az előkészített, kívül-belül besózott húst megtöltjük a káposztás töltelékkel, jól összetűzzük, majd tűzálló tálba fektetjük. Leöntjük fél dl megsózott és a tejföllel elkevert vízzel, a tálat lefedjük és előmelegített forró sütőben 50-60 percig lefedve sütjük, majd fedő nélkül pirosra pirítjuk. Ha kissé kihűlt, felszeleteljük, és hagymás tört burgonyával kínáljuk. Szokás a tetejét melegített tejföllel is lelocsolni.

 

 

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: https://marksavanyusag.hu/content/erd-lyi-k-poszt-s-t-lt-tt-h-s

Linkek:
[1] https://marksavanyusag.hu/content/erd-lyi-k-poszt-s-t-lt-tt-h-s
[2] https://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek