Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Orosz csirkeleves

Orosz csirkeleves [1]

 

Hozzávalók:

1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott ek. Paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fekete bors.
 
  Elkészítés: A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sós vízben félpuhára főzzük. Közben a zöldségféléket megtisztítjuk, és felaprítjuk. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után apró darabokra vagdaljuk. Ha a csirkehús félig megfőtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzátesszük, és tovább főzzük. Ha minden megpuhult, akkor tesszük a levesbe az apróra vágott savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítjük a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Hozzáöntjük a tejfölt, és jól kiforraljuk.

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/orosz-csirkeleves

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/orosz-csirkeleves
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek