Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Orosz csirkeleves

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott ek. Paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és őrölt fekete bors.
 
  Elkészítés: A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sós vízben félpuhára főzzük. Közben a zöldségféléket megtisztítjuk, és felaprítjuk. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után apró darabokra vagdaljuk. Ha a csirkehús félig megfőtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzátesszük, és tovább főzzük. Ha minden megpuhult, akkor tesszük a levesbe az apróra vágott savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítjük a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Hozzáöntjük a tejfölt, és jól kiforraljuk.