Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Székelygulyás

Székelygulyás [1]

 

Hozzávalók: 
50 dkg combból készült sertéspörkölt,80 dkg savanyú káposzta,2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika,1 kis fej hagyma,1 paradicsom, köménymag, piros paprika, babérlevél, bors, só,
 

Elkészítés:
A pörkölthöz pirítsunk hagymát némi olajon, öntsünk rá a sertéshúst és ízesítsük pirospaprikával, sóval, borssal. A káposztát kevés sózott vízben a babérlevéllel pároljuk puhára.
(Ha túl sok leve marad, szűrjük le.) A pörkölt levébe főzzük bele az összezúzott fokhagymát és a késhegynyi köménymagot, hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer forraljuk össze. A pörköltet keverjük a káposztához, és forraljuk még vagy 10 percig. A gulyást paprika és paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/sz-kelyguly-s

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/sz-kelyguly-s
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek