Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Székelygulyás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók: 
50 dkg combból készült sertéspörkölt,80 dkg savanyú káposzta,2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika,1 kis fej hagyma,1 paradicsom, köménymag, piros paprika, babérlevél, bors, só,
 

Elkészítés:
A pörkölthöz pirítsunk hagymát némi olajon, öntsünk rá a sertéshúst és ízesítsük pirospaprikával, sóval, borssal. A káposztát kevés sózott vízben a babérlevéllel pároljuk puhára.
(Ha túl sok leve marad, szűrjük le.) A pörkölt levébe főzzük bele az összezúzott fokhagymát és a késhegynyi köménymagot, hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer forraljuk össze. A pörköltet keverjük a káposztához, és forraljuk még vagy 10 percig. A gulyást paprika és paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.