Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Savanyú káposztás metélt

Savanyú káposztás metélt [1]

 

Hozzávalók:
 

25 dkg széles metélt,30 dkg savanyú káposzta,2 evőkanál olaj,1 púpozott teáskanál cukor,1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerit só.

Elkészítés: A tésztát sós, forrásban levő vízben megfőzzük, majd leöblítve, melegen tartjuk. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk és kicsavarjuk. (A levét szódavízzel megihatjuk, mert C-vitaminban igen gazdag, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítjuk a cukrot, majd beletesszük az apróra vágott káposztát. Fedő alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evőkanál vízzel megpároljuk, és sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a főtt tésztát. Nagy lángon összepirítjuk.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/savany-k-poszt-s-met-lt

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/savany-k-poszt-s-met-lt
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek