Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Savanyú káposztás metélt

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

25 dkg széles metélt,30 dkg savanyú káposzta,2 evőkanál olaj,1 púpozott teáskanál cukor,1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerit só.

Elkészítés: A tésztát sós, forrásban levő vízben megfőzzük, majd leöblítve, melegen tartjuk. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk és kicsavarjuk. (A levét szódavízzel megihatjuk, mert C-vitaminban igen gazdag, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítjuk a cukrot, majd beletesszük az apróra vágott káposztát. Fedő alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evőkanál vízzel megpároljuk, és sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a főtt tésztát. Nagy lángon összepirítjuk.