Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Székely csirkegulyás

Székely csirkegulyás [1]

 

Hozzávalók:
 

2 kisebb csirke apróléka máj nélkül,1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál olaj,50 dkg savanyú káposzta,2 dl tejföl,2 zöldpaprika,2 paradicsom,1 teáskanál szárított csombor,1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vagdalom, és az olajon üvegesre sütöm, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Rádobom a megtisztított és kis darabokra vágott csirkeaprólékot. Hirtelen, erős lángon lepirítom, majd hozzáadom a megmosott, kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát és az átmosott, apróra metélt savanyú káposztát. Megsózom, megborsozom, beleszórom a csombort, és fedő alatt - először a saját levében - párolom néhány percig, majd apránként kevés forró vizet aláöntve félpuhára párolom. Beleteszem a hámozott, szeletelt paradicsomot és 1 dl tejfölt. Ezután készre párolom. Időnként megkeverem. Tálaláskor lelocsolom a tetejét a maradék tejföllel, úgy teszem az asztalra.

Savanyított káposztás szárnyas ételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/sz-kely-csirkeguly-s-0

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/sz-kely-csirkeguly-s-0
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-sz-rnyas-telek