Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Székely csirkegulyás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

2 kisebb csirke apróléka máj nélkül,1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál olaj,50 dkg savanyú káposzta,2 dl tejföl,2 zöldpaprika,2 paradicsom,1 teáskanál szárított csombor,1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vagdalom, és az olajon üvegesre sütöm, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Rádobom a megtisztított és kis darabokra vágott csirkeaprólékot. Hirtelen, erős lángon lepirítom, majd hozzáadom a megmosott, kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát és az átmosott, apróra metélt savanyú káposztát. Megsózom, megborsozom, beleszórom a csombort, és fedő alatt - először a saját levében - párolom néhány percig, majd apránként kevés forró vizet aláöntve félpuhára párolom. Beleteszem a hámozott, szeletelt paradicsomot és 1 dl tejfölt. Ezután készre párolom. Időnként megkeverem. Tálaláskor lelocsolom a tetejét a maradék tejföllel, úgy teszem az asztalra.