Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Korhelyleves - Kapustnica

Korhelyleves - Kapustnica [1]

 

Hozzávalók:

  35dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, pirospaprika, szemes bors, babérlevél

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kisütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Vegyük le tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát, 1 merőkanál vizet és a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük 1 liter vízzel. Hozzá adjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a borsot és a sót, és lefedve felforraljuk kb. 20 percig. A főzés félénél együk a levesbe a felkarikázott kolbászt. Készítsünk tejfölös habarást és sűrítsük be vele a levest. Tálaláskor tegyünk rá egy kanál tejfölt. 

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/korhelyleves-kapustnica

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/korhelyleves-kapustnica
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek