Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Sertéscsülök savanyú káposztával

Sertéscsülök savanyú káposztával [1]

 

Hozzávalók:

 3 l víz, kisebb sertecsülök, 4 hagyma, 6 babérlevél, egész fehérbors, 5 borόkabogyó, 1 ½ teáskanál cukor, 800 g savanyú káposzta , 2 szegfűszeg
 

 Elkészítés: A vizet egy nagy edényben felforraljuk, a sertéscsülköt leöntjük hidegvízzel és hozzátesszük. A hagymát megpucoljuk és feldaraboljuk, a hagymának és a babérlevélnek a felét, az egész borsot, a borókabogyót és a cukor 1/3-át hozzáadjuk és az egészet zárt edényben alacsony hőmérsékleten kb. 1 ½ órát pároljuk. A csülköt kivesszük és melegen tartjuk. A levet leszűrjük, a csülköt visszarakjuk az edénybe és ½ liter szűrt lét öntünk rá. A savanyú káposztát, a szegfűszeget, a maradék hagymát, babérlevelet és a cukrot hozzáadjuk. Zárt edényben további 40 percig pároljuk.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/sert-scs-l-k-savany-k-poszt-val

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/sert-scs-l-k-savany-k-poszt-val
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek