Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Káposztaleves zempléni módra

Káposztaleves zempléni módra [1]

Hozzávalók:
400 g füstölt csülök, 50 g füstölt szalonna, 400 g savanyú káposzta, 50 g zsír, 80 g liszt, 150 g gomba, 2 dl tejföl, 50 g vöröshagyma, 636e49g 10 g fűszerpaprika, 20 g só
 

Elkészítés:A füstölt csülköket előkészítjük, hideg vízben feltesszük főni, és addig főzzük, amíg könnyen kicsontozható lesz. A kicsontozás után apró kockákra vágjuk, majd félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd olvasztott zsírban aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult, a tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, felengedjük a csülök főzőlevével, hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát, majd megfőzzük. Közben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, aztán kiolvasztjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a kiolvasztott szalonna zsírjában megfuttatjuk. Az egészet a forrásban levő leveshez adjuk, és készre főzzük. A tejföllel és a liszttel habarást készítünk. Azzal a levest behabarjuk. Kiforraljuk, forrón tálaljuk.

Savanyított káposztás húsételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/k-posztaleves-zempl-ni-m-dra

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/k-posztaleves-zempl-ni-m-dra
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-s-h-s-telek