Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Disznótoros káposztaleves

Disznótoros káposztaleves [1]

 

Hozzávalók

60 dkg sertéshús, 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 2 dl tejföl

Elkészítés: A húst kockákra vágjuk, és egy liter sós vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát vízzel jól kimossuk és annyi vízben, amennyi ellepi, szintén megfőzzük. Amikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk a megmosott rizst, és addig hagyjuk a tűzön, ameddig megpuhul. Végül a káposztát a húsos levesbe öntjük. A lisztből a zsíron rántást pirítunk, a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk rajta, és pirospaprikával megszórjuk. Egy kevés hideg vízzel felengedjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A levesbe öntjük és felforraljuk. - A káposztalevest általában disznótorkor főzik, ezért egyszerre, a receptben felsoroltaknál jóval több hozzávalóból készül. Ez a leírás Técsőről származik, de másutt, például Bereg rákoson úgy készítik, hogy a húst először egy kevés zsíron fehéredésig sütik, csak aztán főzik meg. Rizs helyett burizst* szórnak bele, és a savanyú káposzta levével savanyítják.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/diszn-toros-k-posztaleves

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/diszn-toros-k-posztaleves
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek