Márk házisavanyúság
Közzétéve: Márk házisavanyúság (http://marksavanyusag.hu)

Címlap > Erdélyi hordós káposztasaláta

Erdélyi hordós káposztasaláta [1]

 

Hozzávalók:

50 dkg hordós káposzta, 3 alma, 15 dkg szőlő, 5 ek. Olaj, só, őrölt bors, porcukor, 3 ek. Citromlé

Elkészítés: A káposztát alaposan kinyomkodjuk (ha túl savanyú lenne, kissé kimossuk), és rövid szálakra vágjuk. Közékeverjük a meghámozott, kicsumázott, apróra vágott almát, a leszemezett szőlőt, meghintjük egy kevés cukorral, megöntözzük a citromlével meg az olajjal. Borssal fűszerezzük, és ha kell, megsózzuk. Néhány órás érlelés után tálaljuk.

Savanyított káposztával készült egyéb ételek [2]

Forrás URL: http://marksavanyusag.hu/content/erd-lyi-hord-s-k-posztasal-ta

Linkek:
[1] http://marksavanyusag.hu/content/erd-lyi-hord-s-k-posztasal-ta
[2] http://marksavanyusag.hu/egyszer-c-mk-k/savany-tott-k-poszt-val-k-sz-lt-egy-b-telek