Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Tyúk tormás káposztalében

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

Fél tyúk,1/2 liter savanyú káposztalé,2 evőkanál ecetes torma,2 dl tejföl,1 evőkanál liszt,
1-1 késhegynyi őrölt koriander, babérlevélpor, mustármag, ízlés szerint só, törött bors, cukor.

Elkészítés: A tyúkhúst kis darabokra vágom. Fazékban másfél liter vizet forralok, megsózom, és beleszórom a fűszereket. Amikor zubogva forr, a húsdarabokat egyenként eresztem bele, hogy a víz zubogása egy percre se szűnjék meg. Ha az összes húst bele tettem, kis lángon teljes puhulásig főzöm. Mire megfő, a leve legalább a felére csökken. A húsokat leszűröm, kicsontozom, és metéltre vágva visszateszem a levébe. Felöntöm a savanyúkáposzta-lével, lisztes tejföllel behabarom, jól kiforralom, és cukorral ízesítem. Hozzákeverem az ecetes tormát, de már nem forralom. Tálaláskor burgonyalángost kínálok mellé.