Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Töltött libamell

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

60 dkg kicsontozott és lebőrözött libamell,10 dkg savanyú káposzta,3 dl tejföl,5 dkg füstölt szalonna,1 tojás,1 kis fej vöröshagyma,10 dkg reszelt sajt,1 mokkáskanál csombor, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:A libamellet éles késsel szép nagy, vékony szeletekre vágom. A négy legnagyobb szeletet félreteszem, a maradékot pedig a füstölt szalonnával és a megtisztított vöröshagymával együtt ledarálom. A húsmasszához keverem a felvert tojást, a csombort, a borsot és a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott savanyú káposztát, meg 1 dl tejfölt. A szeleteket húskalapáccsal gyengén kiverem, megsózom, majd mindegyikre rákenek a töltelékből. Összecsavarom, és a tekercseket külön-külön alufóliába csomagolom, majd forrásban lévő vízbe teszem, és kis lángon 40 percig párolom. Ezután az alufóliából kibontom, tűzálló tálra rakom, és leöntöm a reszelt sajt meg a maradék megsózott tejföl keverékével. Annyi időre teszem a forró sütőbe, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen a húson. Gesztenyével ízesített burgonyakrokettel kínálom. Hidegen is nagyon finom, tartármártással fogyasztható.