Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Töltött káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,8 közép nagyságú káposztalevél,30 dkg rizs,30 dkg szója granulátum,1 közepes vöröshagyma,1 fokhagyma, Olaj,1 kk. pirospaprika,Só,Borsika,
vagdalthús-fűszerkeverék.
 

A rizst megfőzzük. A szója granulátumot sűrű, fűszeres vízben egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a szója granulátumról leöntjük, majd kinyomkodjuk a levet. Összekeverjük 8 dkg pirított reszelt hagymával, fűszerekkel és a rizzsel. A káposztalevelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne és ne főjön szét. Ezután egy sor savanyú káposztát teszünk egy edénybe, s erre rátesszük a töltelékeket, majd azt ismét egy sor káposztával fedjük. Ekkor annyi vízzel engedjük fel, hogy a tölteléket elfedje. A forrástól számított 15-20 percig főzzük. Olajon lisztet pirítunk, belevagdalunk 4 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, majd ha mindez megpirult, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. aztán feleresztjük, és a káposztára öntjük. Tálaláskor tejföllel elkeverjük, vagy leöntjük.