Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Savanyú káposztafőzelék

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

 60 dkg savanyú káposzta, 6 dkg zsír, 4 dkg liszt, 8 dkg vöröshagyma, pirospaprika, só, 2 dl tejföl, ek.nyi kapor.
 
  Elkészítés: A vízzel kimosott savanyú káposztát annyi vízzel helyezzük fel főni, hogy azt elfedje a víz. A rántást a következőképpen készítjük el: Felhevítünk 6 dkg zsírt, hozzátesszük a lisztet, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, kaprot és paprikát, és egy kevés hideg vízzel feleresztjük, majd a káposztába keverjük. Az egészet jól felforraljuk. Tálaláskor tejföllel ízesítjük. Igen jó ízű lesz a savanyú káposzta, ha egy kis füstölt vagy nyers hússal főzzük. A füstölt szalonna bőrkéje is igen kellemes ízűvé teszi a főzeléket.