Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Savanyú káposztás kenyér

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
Kenyérhez:375 g kenyérliszt,1/2 zacskó szárított élesztő,1 teáskanál só,2 teáskanál köménymag,2 evőkanál vaj,2,5 dl langyos víz

Töltelékhez:500 g savanyú káposzta (kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú, akkor mossuk át),1 fej vöröshagyma,2 babérlevél,4 pár virsli

Elkészítése: A káposztát 0,5 evőkanál vajon megdinszteljük. Apró darabokra tördeljük a babérleveleket, meghámozzuk a vöröshagymát és a káposztához adjuk. További 15 percig dinszteljük, majd kivesszük belőle a vöröshagymát és hagyjuk kihűlni. A kenyérhez a lisztet összekeverjük a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a köménymagot, a langyos vizet és a vajat. Kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb 36*36 cm-es négyzetté nyújtjuk. A káposzta felét a tésztára halmozzuk, rárakjuk a virsliket és befedjük a maradék káposztával. A tészta széleit felhajtjuk a káposzta felett, megkenjük vízzel és jól összenyomkodjuk. A tésztát kivajazott sütőlapra helyezzük és előmelegített 200-230°C-os (gázsütőn 6-8 fokozat) sütőben 50 perc alatt arany barnára sütjük.