Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Mátrai káposztás malacgulyás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

1 kg bőrös malachús,10 dkg olaj vagy zsír,2 fej vöröshagyma,1,5 kg savanyú káposzta,
3 dl tejföl,2 nagy, húsos zöldpaprika,2 db közepes paradicsom,2 gerezd fok-hagyma,3 dkg liszt, só,3 teáskanál köménymag, erős paprika, ízlés szerint.

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon vagy zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával. Beletesszük a kockákra vágott malachúst, és zsírjára pirítjuk. A káposzta levét kicsavarjuk, kevés vízzel a húshoz adjuk. A zöldpaprikát és paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük. Sózzuk ízlés szerint. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor kész, tejfölös habarással besűrítjük, majd kiforraljuk. Ha erősen szeretjük, dobjunk a még fövő gulyásba egy cseresznyepaprikát.