Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztaléleves

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5 kg fehérkaraj, 0,5 kg kolbászhús, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evőkanál liszt, ¼ liter tejföl, 2 dl olaj, a disznó agyveleje.

Elkészítés: A sárgarépát és a fehérrépát apró kockákra vágjuk, és amikor félig megpuhult hozzáadjuk a félig megpuhult húst és a tormát, együtt párolják néhány percig, majd annyi vizet öntenek rá, amennyi ellepi. Mielőtt megfőne teljesen (kb. felfőtt) felöntik káposztalével. A fűszerezett kolbászhúsból gombócokat készítünk, amikor felfőtt a leves, az aggyal együtt beletesszük, kevés borsot és sót adunk hozzá. A tejfölt liszttel elkavarjuk, és a tűzről levett levesbe öntjük. Ezután forrón tálalható.