Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás sztrapacska 2.

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

 40 dkg liszt,t 50 dkg savanyú káposzta, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, őrölt kömény, só

Elkészítés: A megmosott, meghámozott burgonyát lereszeljük és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverjünk belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggassuk bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrjük le. Az apróra kockázott vöröshagymát tegyük a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tegyük bele a kinyomkodott savanyú káposztát is. Kevergetve pirítsuk, ízesítsük őrölt köménnyel, majd pároljuk puhára. Egy kiolajozott tepsi aljára terítsük a galuska felét, erre halmozzuk a káposztát, majd arra a maradék galuskát. Locsoljuk meg a tejföllel, és forró sütőbe téve süssük, míg a teteje megpirul.