Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás oldalas kelt gőzgombóccal

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

2 közepes hagyma,1/2 evőkanál zsír, pirospaprika,12 db nem zsíros oldalas,
1 szál füstölt kolbász 1 szelet házi füstölt sonka,2 doboz savanyú káposzta,vegeta,
piros arany,só, bors.

A gombóchoz:1 kg finomliszt,5 dkg élesztő, kevés tej, cukor, só.

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a törött paprikát, majd fölengedjük vízzel. Sóval, borssal, vegetával, piros arannyal ízesítjük. Beletesszük az oldalast, és addig főzzük, míg félig megfő. Ekkor beletesszük a kb. 4 cm-es darabokra vágott kolbászt, és a feldarabolt sonkát. Utána rátesszük a két doboz savanyú káposztát, és készre főzzük. Annyi leve legyen, hogy éppen ellepje a káposztát.
A gombóchoz a hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, kinyújtjuk, utána felcsavarjuk, és kb. 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, ezeket a tekercseket rátesszük a káposztára. A lábast úgy fedjük le, hogy a tésztához ne érjen a fedő (ajánlatos egy másik lábast rátenni), és takaréklángon fél óráig gőzöljük a gombócokat.