Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás kacsa

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

  Hozzávalók:

 1 pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor, 1 teáskanál majoránna.
 
  Elkészítés: A megpucolt kacsa bőrét sűrűn bevagdosom, a vájatokat sóval, borssal és összetört fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa hasüregébe is szórok sót, majoránnát, és hozzáadom a tisztított vöröshagymát. Tepsibe rakom a szárnyast, aláöntök egy pohár vizet, és fedő alatt, felforrósított sütőben puhára párolom. Ezután a levét leöntjük, és immár fedetlenül mindkét oldalát  pirosra sütöm. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom. Közben a savanyú káposztát (ha kell) átmosom és lecsöpögtetem, majd egy ek. Kacsazsíron lepirítjuk. Rászórom a csombort, ízesítem sóval, borssal, kis cukorral, és lefedve puhára párolom. Tűzálló tálaló edényre teszem a kacsadarabokat, köré rakom a párolt savanyú káposztát, és az egészet lelocsolom megsózott, megborsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a felforrósított sütőbe, hogy a tejföllel kicsit átsüljön.