Jelenlegi hely
Káposztás halleves

Hozzávalók:
30 dkg szálas savanyú káposzta, 10 dkg húsos szalonna, 3 babérlevél, erős paprika – ízlés szerint, 1 kicsi sárgarépa, 1 kis póréhagyma (kb. 10 cm), 1 mokkáskanál tárkony, 1 dl tejföl,2 dkg liszt, 50 dkg pontyszelet,
Előkészítés:
A káposztát tetszőlegesen kimossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáöntünk 1,5 l vizet. Beletesszük a babérlevelet, sót és az erős paprikát, és 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a pórét, vékony darabokra vágjuk, a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a tárkonyt. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Beletesszük a halszeleteket is, és – kíméletesen – még 10 percig főzzük. Tálalásnál tetejére tehetünk még tejfölt.