Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás bab füstölt csülökkel

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök (80-90 dkg),60 dkg savanyú káposzta,20 dkg tarkabab15 dkg vöröshagyma,1 csomó petrezselyemzöld,1 ek. Zsír,2 gerezd fokhagyma, só.

Előkészítés: A babot előző nap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, levét kiöntjük, és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a babot. Néhány percig pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult, beletesszük a káposztát, szükség esetén további csülöklét engedünk rá. Zúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott körítésként zsemlegombóccal tálaljuk.