Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztás bab

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

15 dkg tarkabab,30 dkg füstölt csülök,5 dkg füstölt szalonna,10 dkg vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, pirospaprika,30 dkg savanyú káposzta,10 dkg füstölt kolbász,2 dl tejföl, só.

Elkészítés: A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult, hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.