Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Káposztában sült csirke szárny

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

8 csirke szárny,75 dkg savanyú káposzta,2 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl,1 nagy fej vöröshagyma,1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika,1 mokkáskanál törött fekete bors,3 evőkanál liszt,10 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só.

Elkészítés: A csirke szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. (A szárnyak végeit levesbe tesszük.) A csirkedarabokat megsózzuk, és lisztbe mártjuk. A savanyú káposztát (ha szükséges) átmossuk, lecsöpögtetjük. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Egy kisebb tepsit egy evőkanál zsírral kikenünk, és a káposzta felét elterítjük benne. Erre sorban rárakjuk a lisztezett csirkedarabokat. Betakarjuk a megmaradt káposztával. A megtisztított hagymát megfonnyasztjuk a szalonnazsíron, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a tejfölt és a megmaradt lisztet. A hagymás tejföllel meglocsoljuk a káposzta tetejét, és alufóliával szorosan befedve, az előmelegített forró sütőbe toljuk a tepsit. Negyvenpercnyi párolás után levesszük a tetejét, és pirosra pirítjuk.