Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Havasi töltött csirke

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

1 közepes nagyságú csirke,5 dkg füstölt szalonna,25 dkg gomba,25 dkg savanyú káposzta,
2 paradicsom,2 tojás,3 dl tejföl,1 héjában főtt burgonya,1 csokor petrezselyemzöld,1 teáskanál szárított csombor, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: Először elkészítem a tölteléket: a füstölt szalonnát, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított gombát, és az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposztát, húsdarálón ledarálom, majd összekeverem a tojások sárgájával és a fűszerekkel. Belekeverem a finomra vágott petrezselyemzöldet, és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjéből vert kemény habot is. A megmosott, lecsöpögtetett, és megsózott csirke hasába tömöm a gombás tölteléket, majd a nyílást jól összetűzöm. A kívülről is megsózott csirkét tűzálló tálba fektetem, leöntöm a sózott, borssal ízesített tejföllel és a tálat lefedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. 50 percig közepes lángon párolom, ezután fedő nélkül pirosra sütöm. Héjában sült vajas burgonyával tálaljuk.