Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Húsos rizses káposzta

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:

1 kg sertés comb vagy lapocka,1 kg savanyú káposzta,1 ek pirospaprika, só, őrölt bors,15 dkg füstölt szalonna,2-3 db babérlevél,20 dkg rizs,1 db paprika,1 db paradicsom

Elkészítése: A húst kockákra vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk. A szalonnát, hagymát, paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával, rádobjuk a babérlevelet, pici vizet öntönk rá és kb fél órát főzzük. Beletesszük az átmosott káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje és kb 45 percet főzzük. Ha a káposzta megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.