Bejelentkezés

Jelenlegi hely

Címlap

Burgonyás káposztatekercs

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Hozzávalók:
 

8 db nagy savanyúkáposzta-levél,2 közepes nagyságú, héjában főtt burgonya,2 gerezd fokhagyma,1 púpozott mokkáskanál só,2 evőkanál tejföl,5 dkg vaj (vagy margarin),1 savanykás, aromás alma,1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés: A megfőtt, még meleg burgonyát hámozás után lereszelem, az almát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak lereszelem. A vajat a tejföllel habosra keverem, beleteszem a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd hozzákeverem a reszelt burgonyát és az almát. A kierezett savanyúkáposzta-leveleket egyenként kiterítem, és mindegyiket bekenem a burgonyás krémmel. Ezután szorosan felcsavarom, mint a rétest szokás. Egyenként Folpack fóliába vagy alufóliába csomagolom, és a hűtőszekrényben jól kifagyasztom. Tálalás előtt ujjnyi vastag karikákra vágom és megmosott, leszárított salátalevelekre helyezem.